Oslavy Händela s dvojitým agentem

Dramaturgie ČF se opět vyznamenala - na prosincový koncert k 320. výročí narození Händela nasadila Borise Monoszona s jeho ansámblem Solisti di Praga. Jak je jejich dobrým zvykem z turistických koncertů, střihnou si jednoho Vivaldiho, Geminianiho, no a aby se neřeklo, taky Händela. To si pánové z ČF dělají srandu? Nebo ještě neslyšeli o souborech jako Hugova Capella regia nebo Štrynclova Musica florea?
Naopak o Monoszonovi jsme nedávno slyšeli v televizi senzační odhalení, že byl dvojitým agentem StB a KGB. Když to prasklo, vyzul se jeho kamarád Venca Hudeček z koncertu, kde měli spolu hrát, ale nějak to zapomněl říct svému kamarádovi Janu Rumlovi, kterého na ten koncert pozval, takže televizní reportéři chudáka bývalého ministra vnitra načapali před koncertním sálem a ten se nestačil divit, na koho že to vlastně šel.
Člověk by řekl, že po takové aféře si Monoszon v Praze ani nevrzne, alespoň ne v oficiálních institucích jako je Česká filharmonie, ale jak se zdá, má pořád ještě dost kamarádů...